2013. július 10., szerda

KÉT ÓRA NAPNYUGTA ELŐTT

Mivel a nagy meleg ellenére pang az itató, ellátogattam a tavasszal jól bevált töcsös helyre. A kisebb vizek kiszáradtak, így most egy helyre kényszerültek a madarak. Munka után érkeztem, szembe helyezkedtem a majdan lemenő nappal, és vártam, hogy megnyugodjanak az érkezésemmel felriasztott madarak.
Beletellett egy órába, mire visszabátorkodtak. Réti és billegetőcankók jöttek először. Érkezett egy fiatal barázda billegető ,szerintem ők elmaradhatatlan résztvevői mindenféle vízparti, hasalós sátrazásnak!
A gólyatöcsök lőtávolon kívül bogarásztak,mellettük feltűnt egy kanálfülű! Messze van, így kicsit elnyújtózom, úgy várom a fejleményeket, aztán a nyuszi besétál a látóterembe! A sátor előtti zsenge zöldségre vetett szemet! Látszólag nem nagyon gyanakodott, de azért néhány harapás után odébbállt.
Később szürke gémek érkeztek, persze a túloldalra, majd megjelentek a töcsök! Vagy hat-nyolc  volt előttem, köztük két fiatal madár is! Aztán amilyen hirtelen jöttek, olyan gyorsan el is tűntek. Vártam még öt percet, aztán elkezdtem pakolni. Mielőtt kibújtam volna, még kikukkantottam az ablakon, gulipán volt előttem!
Gépet elő, gyors sorozat, aztán eldugta a fejét! Még épp elcsíptem, soha rosszabbat!




























3 megjegyzés: