2021. július 3., szombat

A KÉK VÉRCSE TÖRTÉNET...

...ott folytatódik, hogy júniusban végre mindenki megtalálta a helyét, három ládát foglaltak a kékek a les előtt. Csóka idén sem lett, a szalakóták három tojásából pedig végül egy fióka maradt. 
Nem voltam olyan sokat fotózni, mint a toronylesezés kezdetekor. Talán a sok egyéb elfoglaltság miatt, talán, hogy elmúlt az újdonság varázsa, nem tudom. Jó lent lenni, figyelni a madarakat, de úgy érzem nincs katasztrófa, ha nem kelek fel...
A rönkodúból idén négy fióka repült ki, és borzasztóan restellem de nem tudom, hogy AN5 negyedszerre is visszatért-e a rönkbe, esetleg egy új pár foglalt odút itt.... egyszer sem ültem be fotózni.
Néhány alkalommal Bence fiammal tekeregtünk a pusztán, ilyenkor mindig számba vettük a fészekaljakat, aztán Július végére már csak két fehér pelyhes, eléggé megkésett vércse fióka maradt az
egyik ládában.
Búcsúzóul pedig a zöld odú egyetlen szalakóta fia bámészkodott az ablak előtt...

 

6 megjegyzés:

 1. Túl van lazúrozva kicsit a les létrája...nehogy Imi alatt megadja majd magát egyszer...:)
  Jó kis helyet alkottatok, mégse könnyű még innen sem extra képpel hazatérni..grat! Miki

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha belegondolok, h sokan befizetnek a Hortobágyon egy napra, és mindent megfotóznak, illetve mi öt éve csiszolgatjuk ezt a projektet...akkor is inkább ezt választom. :) És valóban nagyon nehéz extra képet készíteni, de ez sem kedvetlenít el.. a létrát télen lecseréljük zártszelvényre. Gondold el, lepottyanna az R6!

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  3. Direkt írtad kétszer főnök? Ismétlem: főnök! Csiszolgassátok csak, jól csináljátok.

   Törlés
  4. Valamiért kettő lett. Köszi Köszi, csiszoljuk...

   Törlés
  5. Valamiért kettő lett. Köszi Köszi, csiszoljuk...

   Törlés