2012. február 11., szombat

NEKEM IS JÁR EGY ÖLYV


































Azért adtam ezt a címet ennek a bejegyzésnek,mert miután a hazai madárfotós-társadalom már ronggyá fotózta ezeket a szép ragadozókat,én még mindig itt állok egyetlen téli ölyves fotó nélkül!Persze ez nem az irigység,vagy féltékenység hangja,inkább csak az elkeseredésé!A múlt hétvégi dupla kudarc után mindent elkövettünk a siker érdekében,etettünk,hordtuk a farhátat,még vízzel higított ketchupot is fröcsköltünk a hóra!Józsi barátom,szerda,csütörtök,pénteken már fél egykor kiült,egy körül beszálltak,ettek,verekedtek,pózoltak,én pedig sárgultam!No majd hétvégén!A hajnalban kiülős elmélet megdőlt,a madarak ebédre jönnek!Ma is délben érkeztünk,a farhát maradékok itt vannak,úgy látszik a róka végül puskavégre került.A láb-lefagyásnak is véget vetettem,egy régi toll paplant zsákba gyűrtem,ebbe léptem bakancsostul.Ahogy Józsi megjegyezte,nagyanyám paplanja óvott a hidegtől.De nagyon hatásos volt.Így sokkal türelmesebb az ember.Aztán egy körül megjött az ölyv,de ma ellenfél nélkül,egyedül uralkodott az ebéden.Sajnos a beszállóra nem volt hajlandó felülni,de nem bántam!Egyenlőre meg van,amit akartam!Van már havas-ölyves képem!
















10 megjegyzés:

  1. Gratulálok a sikeredhez! Nekem sajna nincs lehetőségem lesből megfigyelni a madarakat. Marad a cserkelés és az olyan madárfotók amiket például most töltöttem fel.

    VálaszTörlés
  2. Köszi!Pedig egy les nem rossz!De a katonáid szuperek!

    VálaszTörlés
  3. Vegre mar! Gratula...

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy sikerült! Szépek lettek a fotóid és a hó is nagyon anyagszerű. Előre az akcióért!

    VálaszTörlés
  5. Szuper lett. Ismerem ezt az érzést, amikor kép nélkül megy haza az ember..

    VálaszTörlés
  6. Hát igen!Pedig látszólag minden olyan egyszerű!

    VálaszTörlés
  7. Ugye , hogy ugye?? Megjött az , csak várni kell!:)
    szombaton Józsi le akar jönni Apajra fotózni , nem tudom hogy a hideg eltántorítja-e? Te mikor jönnél??? Ölyv van bőven!!

    VálaszTörlés
  8. Max jövő hétvége,most nem jó!Köszi

    VálaszTörlés