2013. május 9., csütörtök

BANKA ÚR

Előre szólok, ez a bejegyzés, kép anyagában nem lesz túl változatos, nekem mégis kedves.
Idén sokat tettünk J-vel azért, egyéb projektek mellett, hogy végre legyen bankánk. Nem egy bonyolult madár, ha összejönnek a dolgok nem nagy kihívás, biztos van akit már nem hoz tűzbe, nekem azonban egy-két kóbor találkozást leszámítva nem sok szerencsém volt hozzá! De mostanra ez is megváltozott.
Hajnalban ültem ki az első lesre, minden előkészítve, a helyszínen azonban elbizonytalanodtam! Hová tegyem a sátrat, úgy értem, mekkora is egy banka valójában??!
Mint egy vadgerle? Oké,de annak nincs taraja ami kilóghat a képből! Amatőr hiba, közel voltam! Mivel amúgy is kevés időm volt, miután a hím reggelit hozott nejének, majd távozott, le is léptem, a farok nélküli madarat megvágtam portrénak!

Délután, a konzekvenciát levonva, hátrébb tolattam. Hogy szépen beleférjen minden! Jött is hamar banka úr, akinek elsőre gyanús a sátor. Ilyenkor feljebb megül egy ágon, egy darabig halkan huppog, mintha csak jelezné az asszonykájának, itt vagyok, csak kicsit várok még, mert valami gyanús! Aztán leröppen a beszállóra, jól megnézi a sátrat, és beadja feleségének a falatot. Kifelé megint leszáll, letisztítja a csőrét és már indul tovább. Néhány kanyart megvártam, majd ismét, a madár távozása után, én is elosontam. Elsőre nem volt rossz, de azért még van mit csiszolni rajta!








8 megjegyzés:

  1. panaszra semmi ok, javasolom a 3:2 es képarány megőrzését, és ha a banka jó pózban , szép környezetben, helyes expóval megvan akár érdemes kiteni róla egy blogbejegyzésbe csupán 3 képet is, ugyanis néha a kevesebb kép beszédesebb, ez sajnos a blog írás hátránya amugy bár nem az iylen szintű képekre gondolok hanem a gyengékre mikor valaki megszokja hogy hetente ir egy bejegyzést és mondjuk 3 hétig nem fotoz jo képet és akkor is megir két kukába való posztot meg felnyom 6-8 selejt képet.hangsulyozom ez nem az: ugynais itt van legalabb 3 kép ami változatos és megfele a jó kép követelményeinek(munkatáv, tér/háttér,faj, póz, környezet, képminőség).

    VálaszTörlés
  2. Ez igazán kimerítő"értékelés"volt!Köszi.:)

    VálaszTörlés
  3. Sziatakotot vartam banka lett belole! szuper!

    VálaszTörlés
  4. Átérzem az örömödet és gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!Mikor elsőre beszállt!Azt már régóta vártam!

      Törlés
  5. Gratulálok a banka fotóidhoz!

    Lajos

    VálaszTörlés