2012. február 5., vasárnap

HÓBAN-FAGYBAN....EGY SZARKÁÉRT

Reggel a ragadozós lesbe telepedtünk Józsi barátommal!-12 fok,szép vastag hó fogadott minket.A farhát-maradékot egy róka kaparta ki az éjjel.Kiraktam a friss kosztot,majd bevackoltunk,és türelmeskedtünk.Távolabbról hallottuk egy ölyv hangját,majd nemsokára egy szarka érkezett.Egy darabig jött-ment egyik ágról a másikra,aztán,gondolom az érkező ölyv miatt mögénk szállt,ott csörgött.A ragadozó is itt volt,de csak szemezhetett a farháttal,leszállni nem akaródzott neki!Csak felettünk vijjogott,majd mikor elszállt,mi is leléptünk.Három óra elég volt a fagyasztóból!És,hogy megérte-e?



9 megjegyzés:

  1. Szarkát fényképezni nem könnyű: éber a végtelenségig és a fekete-fehérségét sem egyszerű kiexponálni. Te ezt még hóval is nehezítetted. Mindenesetre irigylem tőled, mert nekem nincs jó fotóm róla.

    VálaszTörlés
  2. Igen,jól összejött a szarka a hóval!Pláne borús időben!Álmaim fotótémája :),de legalább életet hozott ebbe a három óra fagyba!

    VálaszTörlés
  3. Mindenképp megérte. Én egyszer láttam szarkát közelebbről, szintén ölyvre várakozás közben, akkor tapasztaltam, hogy nem is olyan színtelen madár ez. Szép kékek és zöldek is csillognak a tollazatán. Szép fotók!

    VálaszTörlés
  4. Szia Gabi!!

    A réti még nem jött be , a tavaknál garázdálkodik sajnos.
    A szarkáért megérte kimenned , jó lett , ölyvet majd fotózol nálunk.
    Ha elmegy ez a nagy hideg akkor kimegyünk. Oké???

    VálaszTörlés
  5. Benne vagyok!Amúgy Józsi itt is talált egy gatyást!

    VálaszTörlés
  6. Szerintem megérte:) Jól sikerültek. Nem tudom miért nem akarnak enni, nálam is egy órát várt, mielőtt leszállt..

    VálaszTörlés