2012. április 5., csütörtök

EGY ÉVES AZ ITATÓ

Na jó,pár nap még hiányzik,de hétvégére alkalmatlan időt jósolnak,úgyhogy most ünneplünk!Szóval egy éve működik kis erdei lesünk,ezalatt rengeteg időt ücsörögtem benne,rengeteg fotó készült itt,és sok érdekes megfigyelésre adott alkalmat!Harminckét féle madár látogatott meg minket,persze volt,akivel csak Józsi barátom találkozott,akinek a munkájából adódóan több ideje van leskelődni.Szén-,kék-,barátcinege,csuszka,őszapó,csilpcsalp és sisegő füzike,barát és kerti poszáta,fülemüle,vörösbegy,ökörszem,fekete-,énekes-,és fenyőrigó.A balkáni és nagy fakopi,fácán,szarka,szajkó,karvaly,zöldike,tengelic,meggyvágó,erdei pinty,kenderike, csíz.Előfordul nálunk néhány viszonylag ritkább faj,mint a feketeharkály,süvöltő,zöld küllő,kormos légykapó és egy alkalommal egy darázsölyv.Van két mókusunk,erdei egerek,egyszer egy patkány,volt már nyúl és őz,Néhány sikló és gyík.Úgy gondolom,beváltotta a hozzá fűzött reményeket!
















11 megjegyzés:

  1. Gratulálok, nagyon szépek a fotók is, valóban jól működik az itató :)

    VálaszTörlés
  2. Jól bevált az itatótok. Impozáns a fajlista és szépek a fotók. Én is próbálkozom, de még nem nagy sikerrel. Mivel jó napos helyen van, bezöldült a víz. Szerinted ez zavar?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!Abszolút nem baj,nálunk is bezöldül,de ez a madarakat nem zavarja.Nyáron sokat kell pótolni,tehát frissül is!

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Boldog Szulinapot! Kicsit En is reszese voltam es ugy gondolom meg leszek is!

      Törlés
    2. Mindenképp!A fekete harkálynál is ott voltál!

      Törlés