2014. január 6., hétfő

JANUÁRI TAVASZ

Ma még nem dolgozom.
A januári tavasz az itatós lesre csábít!Ki tudja,milyen forgalom lehet,kik látogatják most az itatót!A fotóscuccok mellé felkapok két kanna vizet,habár elég sok eső esett mostanában,de azért víz mindig fér az itatóba.Van nálam némi dió maradék is,ezt is kiszórom,aztán beülök.
Cinkéket hallok a környező bokrokból,ám az első vendégeim két szajkó.Rendületlenül hordják a diót,látom,ahogy távolabb mindenfelé eldugdossák.Mire a cinkék ideérnének,a dió elfogy.
Kiürül a színpad,csak néhány feketerigó kacérkodik a fürdés gondolatával,persze árnyékban.
Kezdek elbóbiskolni,mikor nagytestű madár landol az itató szélén,egy egerészölyv.Körülnéz,vakaródzik,majd becsobban a vízbe.Komótosan fürdik,hosszú szünetekkel,hogy bőven van időm portrézni.Négy-öt perc után elmegy,de nem messze.Negyed óra múlva újból megjelenik,megismétli az előző mutatványt.
Az ölyv után hosszabb csend következik,majd fekete harkály érkezik a szembeni fatörzsre,de most nem pózol.Néhányat kopácsol,és megy tovább.Lassan kezd befelhősödni az ég,én sem maradok tovább.












2 megjegyzés:

  1. Fürdőző ölyvet még sosem láttam! Jópofák a vizes portrék és valóban tavaszias a hangulat. Jó passzban vagy, gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!Azt mondtad,magasra raktam a lécet magamnak,hát most igyekszem! :)

    VálaszTörlés