2014. június 26., csütörtök

NYULAK, ŐZEK

Ismét van egy szabad délutánom, megint elindulok az őzek után! Mostanában a madár fotózás nem nagyon megy, az itatón nincs fény, egyéb projektek idő hiányában nincsenek! Így maradnak az alkalmankénti cserkelések! 
Viszonylag korán kint vagyok.Melegen süt még a nap, mikor átvágok a gabona táblán, ahol számomra ismeretlen bogarak korzóznak a kalászokon. Nem vagyok valami nagy rovarszakértő, de tetszenek, úgyhogy kattintok néhányat.
 Továbbhaladva lépten-nyomon nyulakba botlok,van amelyik türelmes,van amelyik hamar kereket old!


 A régi karámoknál megállok egy szederfa mellett, együtt csipegetek a seregélyekkel, mikor balról vörös foltot látok a magas fűben! Egy őzsuta csipeget, azonban hamar szagot fog, majd elugrik!



 Egy nagy nagy,nádfoltokkal szabdalt lucerna tábla felé veszem az irányt, ott kell, hogy legyen őz!Először az ölyvek terelik el a figyelmemet, négyen is keringenek felettem! Aztán távolabb egy bakot látok, amint egy sutát hajszol! Kicsit korai az időpont, de a képeket visszanézve látom, nem is suta volt, hanem egy kis gombnyársas bak! Szerencsére felém jönnek, a szelem is jó!




 Túl közel azért nem jön a bak, pláne, hogy minden takarás híján gyanús is vagyok neki, inkább másfelé veszi az irányt! Kicsit arrébb megkerget még egy fiatal bakot, ez majdnem rám szalad.

 Hazafelé veszem az irányt, a kaszálatlan patakparton ballagok, mikor látom, hogy a keréknyomban egy pár kanálfül közelít! Leguggolok, átkapcsolom az obit MF-ra, és várom a nyuszit! Gyorsan jön, és túl közel! A fű is magas, három méter körül rákattintok, erre megáll! Nagyon bamba! Kattog az expo, fogalma sincs, mi történik! Mikor elég volt, óvatosan felállok, erre hanyatt-homlok menekül!

 Később egy suta lep meg, már csak a menekülését tudtam elkapni, aztán a lővilág végén egy sünibe botlok! Nagyon együttműködő volt, simán tűrte, hogy az orra előtt kigyomláljam azt a néhány zavaró fűszálat!


2 megjegyzés:

  1. Szuper képek! ...még jó, hogy a süni ilyen nyugis természet... :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, szerencsére nem az az ijedős fajta!

    VálaszTörlés