2015. február 8., vasárnap

MUFLONOK

A pénteki, hortobágyi sasfotózás után, még az egész hétvégém szabad volt. Szombaton inkább csak tervezgettem, helyeket kerestem, mint fotóztam, ma hajnalban viszont feljöttem az erdőbe. Itt még hó van! Erre nem számítottam, de ha már így van, annál jobb! 
A megszokott útvonalon indulok, mindenáron disznókkal szeretnék találkozni, de bőgés óta kerülnek. Az etetőkön sincs nagy tolongás, most is útba ejtek egyet, két szarvastehén abrakol rajta.
Átvágok a fenyvesen, az egykor szép, rendezett fenyvesen, amit a decemberi jég rommá tört. Most egymásra dőlt fenyőfák sokasága takarja az erdő alját, ahol a disznóknak kéne lenniük.Épp kiérek a fenyvesből, egy árkon mászok keresztül, mikor szemben mozgást látok. 
Muflonok. Vagy tizenöt, húsz darab vegyesen, persze két öreg kos leghátul. Elég szerencsétlen pózban, félig az árokban ragadok, mivel már jönnek is felém. Kicsit gyanakodva méregetnek, de szelem jó, így szépen átvonulnak előttem. Persze a két öreg kos takarásban. Várok egy kicsit, míg elül a neszezésük, aztán utánuk pillantok, lefelé a hegyoldalon, de a ritka szálasban nem látom már őket. Jó, hogy találkoztunk, mivel a délelőtt folyamán már csak egy csapat szarvastehénnel találkoztam, elég szerencsétlen helyen, úgyhogy a muflonok megmentették a napomat!




2 megjegyzés: