2021. április 25., vasárnap

AZ IDEI ELSŐ

Április 25.
Volt egy elég félresikerült fotózásunk ma reggel. Próbáltuk a vizes sztorit tovább erőltetni, de nekem ma végképp elment tőle a kedvem. Épp ideje, hogy kezdődjön a szezon a pusztán...
Már ideje volt körülnézni a toronylesnél. Néhány hete, szinte utolsó pillanatban rendbe kaptuk a helyet, hogy jöhessenek a madarak, így idén öt láda, és  két gallyfészek várja a vércséket a les előtt, valamint a jó öreg zöld odú a les oldalán.
Ahogy megállunk, már a kocsiból kiszállva hallani lehet a kék vércséket. Kapom a gépet, és indulunk befelé. Valahogy nekem rossz érzés beülni egy fotós lesbe gép nélkül.... Iminek nem az.
Egyelőre kevés kék vércsét látni, viszont a jobb oldalon, szokott helyükön a vörösek, már a ládában múlatják az időt. Érdekes, hogy a lakott ládákban, évről évre ugyanaz a faj költ. Nincs olyan, hogy idén vörös, jövőre kék...
Nézelődünk, mikor a hím vörös egérrel érkezik, először a ládába, aztán elegánsan a középső beszállóra érkezik.
Most nem bánom, hogy felhoztam a gépet.











Április 30.

Nincs kétségem afelől, hogy amíg tart a fészkelőhelyek elfoglalása, nászidőszak stb. , illetve amíg a madarak meg nem kezdik a kotlást, nem megyek máshová fotózni... így a ma hajnal is itt talált. A kék vércsék még mindig kevesen vannak, de öröm látni, hogy egy pár már a gallyfészket próbálgatja.

Szalakótákról még nincs hír, őket még nem is láttam az idén...









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése