2011. október 9., vasárnap

ROSSZ IDŐBEN,"ROSSZ"HELYEN

Így jellemezhetném hétvégi,apaji kiruccanásomat!Szombat délután érkeztem terepszemlézni,kiválasztani a megfelelő helyszínt,hogy ne a hajnali sötétben kelljen vakon egerésznem.Viszonylag kevés madár volt a leeresztett tavon,azok is jól szétszóródva.Egy helyen havasi partfutók szedegettek,nem zavarta őket,hogy megállt mellettük,a gáton egy autó.Itt voltak még cankók,néhány szürkegémet és kócsagot rebbentettem fel,szóval ezen az iszappadon nagyobb volt az élet,ez lesz a holnapi helyszín!Ezek után bóklásztam még,megnéztem a kifolyóhoz tömörült rengeteg halat.Az időjárás,ami cseppet sem volt barátságos,csodás fényekkel ajándékozott meg!Alkonyattal pár kisebb póling-csapat húzott felettem,libák,gémek jöttek-mentek.Otthagytam a tavakat,irány Dömsöd,majd hajnalban!
Hajnali öt,hideg,és fúj a szél.Amíg lefőzöm a kávét,filózom,hogy induljak,vagy maradjak!?Végül is kimegyek.Még épp csak szürkül,mikor elindulok a gáton, felpakolva,mint egy málhás.Bent egy zátonyról pocsolás hallatszik,távcsővel már ki tudom venni a két vidrát,ahogy a sekély,iszapos vízben szaladgálnak.
Nem tudom,hogy engem vettek-e észre,de egy nádsziget felé veszik az irányt,majd eltűnnek!



















Gyorsan felállítom a sátrat,mert a levegőben megindult a forgalom.Alighogy elhelyezkedem,megjelenik egy kis csapat havasi partfutó,jó lesz ez!Aztán mennek is,én meg csak várok türelmesen,és érzem,hogy kicsit alulöltözött vagyok.Mikor jöttem,négy fokot mutatott a kocsiban a hőmérő.Aztán látom,hogy szemben,ahol tegnap üres volt minden,most vagy 20-30 kócsag áll,szürkékkel vegyesen,és leszáll egy nagy csapat póling!A távcsővel azt is látom, hogy az aprajából is van bőven.Itt meg nincs semmi!Egy sárszalonka hoz izgalomba,aki előttem ereszkedik,de mire földetér,szinte nem is látom.Igy járok még egy cankóval,és két partfutóval is.Kilenckor megunom,pláne,hogy az idő egyre rosszabb.A szél erősödik,és úgy beborult,hogy alig látok!A sátorból kilépve,novembert érzek,úgyhogy szevasztok halastavak!














3 megjegyzés:

  1. szinte elfagyott a kézfejem mire végig olvastam.megesik hogy a természet nem azt az arcát forditja felénk amit épp látni szeretnénk!de azert rossz helynek és rossz időnek akkor sem nevezném!

    6 dik kép a kedvencem, lélekben a tavaknál járok napok óta

    jó volt látni ma igy képeken is.

    VálaszTörlés
  2. A rossz idő ellenére is gazdag a termés. A tájfotóknak meg egyenesen előnyére váltak a drámai fények. Nagyon tetszenek!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm mindkettőtöknek!Bevallom,kicsit többre számítottam,de nem vagyok elégedetlen!Ha az lennék,ebből a kirándulásból nem születik bejegyzés!

    VálaszTörlés