2012. március 25., vasárnap

MEGINT A TAVAKNÁL

Nem nagyon találok címet a bejegyzésemhez,ugyanis az eddigi apaji lessátrazásokról szóló postok címében mind benne van a sikertelenség,vagy a félsiker.És ezt nem akarom újra,habár a mostani kiruccanástól is többet vártam!Szombat délután érkeztünk Józsival,hamar kiválasztottuk a helyet,rengeteg volt a madár,ami bizakodásra adott okot.Mellescsizmát fel,lessátrakkal át az iszapon,be a nádsziget tómeder felőli oldalára.Kialakítottuk a helyet,felütöttük a sátrakat,aztán miután megszabadultunk a cókmóktól,körbeautóztunk,készült fotó az idei első bankáról.A naplemente elmaradt,a felhős ég miatt,úgyhogy léptünk is.Hajnali négykor ébresztő,sötétben becuppogás,aztán figyeltük,hogyan gyűlik a sok madár,tőlünk 200 méterre.Azért néha elénk is jött pár cankó,pajzsos,füstös meg piroslábú,a godák a lőtávolság határán mozogtak.Beljebb gulipánok,gémek, kócsagok,de a délutáni kanalasgémeket nem láttuk.A szél is kicsit lengedezett,csak,hogy szép tükörképek ne készülhessenek.Tíz után feladtuk,egyrészt az előnytelen fények miatt,másrészt hasaltam eleget.De összességében azért nem vagyok elégedetlen,mert volt már ennél rosszabb is.

















12 megjegyzés:

  1. Szia Gabi!

    Én is többet vártam a dologtól , de azért nem mondhatod te sem sikertelennek, nagyon jók a fotók!!

    VálaszTörlés
  2. Érdekes, hogy én is hasonlóképpen éreztem az apaji kirándulás után. Az ember mindig többre vágyik, pláne ennyi fáradság után. Pedig, mint tudjuk, ez nem számít, csak a végeredmény. Ezzel együtt nagyon szépek a fotóid, csak gratulálni tudok hozzájuk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!Valószínűleg azért csapódunk be,mert mikor végignézünk a tavon,összességében látjuk a rengeteg madarat,de sajnos nem járul minden faj összes egyede a kamera elé!De azért jó is ez így,mert minden alkalom,új remény!

      Törlés
  3. én azt mondom nyugtával dicsérd a napot.

    aki engem ismer az tudja hogy nem a finom kritikáimrol vagyok hires, de neked bizton állithatom hogy ezek a képek biz szerintem nagyon jók.

    a piricankó szerintem neked ott kellett legyen 5m en belül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nagyon köszönöm!Valahol ott volt valóban,de ilyen közel már baromi gyors!

      Törlés
  4. Szia!
    Nagyon jó képek lettek! Jó élmény lehetett!
    Gratulálok!

    VálaszTörlés
  5. az a 7 goda egy képen nagyon szivet melengető látvány.

    VálaszTörlés
  6. Nekem sem tűnik sikertelennek a sorozat. Mind jó kép, sőt van pár, ami kifejezetten tetszik. Mondjuk én nem járom a tavak világát, így más mércével nézem, érdekes, hiteles képek.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm!Pedig érdemes belekóstolni!

    VálaszTörlés