2012. március 10., szombat

TAVASZI PEZSGÉS

Már alig vártam a mai napot!Hét közben majdnem minden reggel hallottam süvöltőket,nagyon reméltem,hogy összefutunk még,mielőtt elköltöznek a környékről!Kívánságom már fél kilenckor teljesült,egy tojó röppent a vízre,de eléggé félénken viselkedett,nem maradt sokáig.Ezután a szokásos felhozatal következett,rengeteg feketerigóval,volt,hogy egyszerre öten állták körbe az itatót!Nem maradtak el a kisebb- nagyobb civakodások sem. A sűrűből előkerült egy fácánkakas,majd megjött a karvaly,nem kis riadalmat okozva.Egy fekete és egy énekesrigó egyszerre repült az üvegnek a nagy menekülésben!Szerencsére épségben maradt a két madár,és az üveg is.Sok volt a meggyvágó is,és kezdenek visszatérni a vörösbegyek.Az egyik odúra rálátni a lesből,sürögnek-forognak rajta a cinkék,de egy fakopáncs is dolgozott a bejáratán.Épp az ice teás üveggel voltam elfoglalva:),mikor megint leszállt a süvi!Kapkodok,de elrepül!A hangját viszont hallom,felfelé keresgélek,és látom is,ahogy egy pár ücsörög fölöttem!Aztán leszállingóznak,három tojó,egy hím!Csak isznak,a kaja nem hatja meg őket,pedig széles a választék.Kattog a gép,két perc az egész aztán már itt sincsenek!Később még egyszer jön egy pár,valamivel később pedig már csak egy tojó egymagában!Szép nap volt,tizenegy fotózott madárfaj,de leginkább a süvik!Minden kívánságom így teljesüljön!


10 megjegyzés:

 1. Látod , látod !!! Szóltál , ez igaz!!!:):)
  Szép napod volt , ennek igazán örülök. A fotók , főleg a süvik 11pont , minimum!!

  VálaszTörlés
 2. Úgy legyen! Remek fotók ismét Gábor. A kortyolgató meggyvágós fotó nagyon érdekes hatást kelt. Olyan a csőre tükröződésben mintha megfolyt volna :D

  VálaszTörlés
 3. Valóban olyan,reggel még volt egy kis jég a vízen,amit feltörtem,de egy-két kis hártya "beúszott"a képbe,ez okozza!Köszönöm!

  VálaszTörlés
 4. Addig addig gyönyörködöm a képeidben, amíg én is csinálok egy itatót! :)
  Főleg a süvöltőket irigylem. Szép képek!

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm!Hidd el,egy itató maga a főnyeremény!Szerintem több madarat vonz,mint a téli etető!

  VálaszTörlés
 6. Szia! Nagyon szépek lettek! Nekem is össze kell dobnom egy itatót.. :)
  Gratulálok hozzájuk!
  B

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!Itatót minden madárfotósnak!:)

   Törlés
 7. Szép felhozatal.Mien obival madarászol?
  Üdv Norbi

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm!Canon EF 300 f4 L IS USM

  VálaszTörlés