2013. augusztus 16., péntek

BAKOK

Gondoltam,teszek még egy utolsó próbát az őzekkel.Nem reméltem semmit,még a síp sem volt velem,csak gondoltam kinézek,úgyis vége a násznak.A patakparton sétáltam a lucerna felé,mikor magányos fekete gólyát látok termikelni.Ők is lassan készülődnek a nagy útra.A területen pozitív változás történt,learatták a kukoricát!Így legalább átlátható a terep.A kis nádas szélén ki is szúrok egy bakot,a lábon maradt kukoricáról tördeli a csövet.A szelem jó,a bak messze van,várom merre mozdul.Lassan elindul felfelé,majd a sarkon befordul.Azonnal utánamegyek,unottan ballag,látszólag semmivel nem törődik.
 Mikor kellő távolságba érek,megzörgetek egy száraz kukorica levelet,háttal nem mutat valami jól a képen!Felkapja a fejét,de úgy tűnik fogalma sincs,mi történik.Szépen körbesétál.



 Megmutatja magát ellenfényben is,aztán komótosan elballag.Mire szél alá kerülne,én már messze leszek!

 Megkerülve a nádast,a lucernában cserkelek tovább.A sarkon befordulva,egy sutát látok gidájával.Leülök,hátha elténferegnek eddig.Jönnek is komótosan,mikor nem messze tőlük bak kel fel a lucernából!Nem rossz bak.Várom a fejleményeket,balra a gida,jobbra a suta,középen a bak.Nem történik semmi.Mindenki békésen legelészik,majd beváltanak a csepőtésbe.


 Már a horizonton tart a Nap,visszafelé ballagok,egy réten,tőlem távol őzek legelnek.Egy bak sutával,távolabb suta gidával és egy magányos bak.Hagyom őket,a fény is kevés,a terep is elég nyílt.Miért nincs nálam síp??Talán az segítene rajtam!
 Az utolsó lucerna tarlón bandukolok,mikor egy bak vált ki elém.Fény már persze nincs.Sántít a bal mellső lábára,megvárom,míg elmegy,nem akarom futtatni.Hajnalban tuti,hogy kijövök!Síppal!


2 megjegyzés:

  1. Az utószezonban is szép bakokat lőttél és jó képeket készítettél. A virágos mezőn mégis mennyivel jobban mutatnak, mint a kukorica tarlón, de hát sajnos nem lehet őket rendelésre jó háttér elé állítani.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm.Sajnos ez így igaz,de itt még a tarlóval is kiegyeztem!Csak bak legyen!

    VálaszTörlés