2013. augusztus 17., szombat

UTOLSÓ UTÁNI

Mivel tegnap délután elég nagy volt az aktivitás a területen,így a hajnal megint kint ért.Napkelte előtt már a patakparton ballagok,a harmatos fű teljesen eláztat.A nádas szélén suta csipeget gidájával,a tarlóról egy bak közelít feléjük.Nem valami túlzott vehemenciával neki szalad a sutának,majd arrébb kergeti a gidát is.Aztán a suta bevált a gazba,és már üres is a tarló.Várok néhány percet,talán történik valami,aztán látom,ahogy a suta faképnél hagyja a késői udvarlót.Nyilván a bak sem gondolta komolyan,mert hiába szólítom meg a síppal,nem mozdul.Elindulok felé,hamar meg is látom,ahogy a magas gazban csipeget,néha böffent egyet-egyet.
 Tovább osonok,a nádas sarkán,ott ahol előző este,szembe jön a tegnapi bak.Szinte ugyan azon az íven kerül meg,mint este,aztán ugyanúgy itt hagy.



 Tovább a lucernában,megint itt a gidás mama,csak a bak nincs itt.Ugyanott beváltanak,én ugyanúgy követem őket,óvatosan kinézek a sarkon,szembe jön egy bak.Őt tegnap a réten láttam,nem ez kísérgette ezt a sutát.Gyanakodva figyel,szimatol.A szelem jó,de mégsem mer tovább jönni.Sarkon fordul,és elmegy.Még elmegyek a rét felé,de ott már nem találok kint egy őzet sem,mint ahogy a lucernák is kiürültek.Igaz már megint nagyon meleg van.
Jó kis reggel volt,nem bánom,hogy kijöttem!




2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, érdemes volt kimenned. Sátorból vagy arról a magaslesről fotóztál? A héten én is felrakom a nálam készült képeket, kíváncsi vagyok majd mit szólsz hozzá ;)

    Üdv: Tomi

    VálaszTörlés
  2. Köszi!Ilyenkor nem használok semmilyen álcát,kivéve a megfelelő ruhát.A sátrazás kissé statikus ehhez a műfajhoz,a magasles pedig fotózás szempontjából,a magas nézőpont miatt előnytelen.
    Kíváncsian várom!
    Üdv.G

    VálaszTörlés