2013. október 4., péntek

SZARVASOK KÖZÖTT

Ahogy közeledett az időpont,egyre türelmetlenebbül vártam az indulást!Az elmúlt hetekben nem sok időm volt fotózni,most pedig ismét Angliába készültem,ahol néhány napig más dolgom sem lesz,minthogy fotózzak!
Nem sokat aludtam az éjjel,alig vártam a hajnali indulást.Közben újra meg újra "megálmodtam"magamban a fotókat,amiket készíteni szeretnék.Nagy bikákról,akció dús jelenetekről.
Hajnalban még sötét van,mikor megérkezünk.Várjuk a pirkadatot,közben hallgatjuk innen-onnan a bőgést,kiválasztjuk a legígéretesebb hangokat,aztán szép lassan elindulunk.Borús szürke az ég,néha az eső is szitál,nem valami kegyes hozzánk az időjárás.Az első bikát egy dagonyánál érjük,sáros agancsával a sást kaszabolja.Az 1/20-30-as zársebesség(lassúság),úgy gondolom az ilyen jelenetek megörökítésére finoman szólva is kevés,meg sem próbálom.
Tovább állunk,valami erősebb bikát keresünk,aki tehenekkel van.Ott remélünk valami akciót!Találunk is egy csapatot,ám itt csak pihenő akció van.A fekve kérődző szarvasokat csókák tisztogatják,néha elég szemtelen módon,de a teheneket ez nem zavarja.Pedig a madarak néha ketten-hárman rászállnak,fülükbe túrnak,orrukba csípnek,van,hogy a szemüknél bogarásznak.Ilyenkor a szarvas megrázza a fejét,a csóka pozíciót vált,aztán megy minden tovább.
Bebarangoljuk az egész területet,kora délutánra kitisztul az idő is.Sok jó bikát látunk,szépen telnek a memória kártyák is.azonban a "megálmodott" képek nem akarnak összejönni.Bárhogy is szeretnénk.Nem is erőltetjük a dolgot,a bikák már elfeküdtek,mi is elfáradtunk,úgyhogy lassan elpakolunk. 
Panaszra azonban nincs okom,ismét nagy élmény volt,jó képekkel.Az álomfotók pedig megmaradnak legközelebbre! 





























12 megjegyzés:

  1. Nagyon Kiraly!! alomkepek majd jovore!

    VálaszTörlés
  2. Ez így is szuper, ne légy elégedetlen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pofátlanság lenne a részemről elégedetlenkedni!

      Törlés
  3. Remek képek Gábor! Véleményem szerint elégedett lehetsz ezzel a sorozattal is.
    Sokan azok lennének... többek között én is :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm!Elégedett vagyok! :)

    VálaszTörlés
  5. Remek fotók! Ilyen képeknek én is nagyon örülnék. Akkor milyenek lehetnek a megálmodott fotók? :)

    VálaszTörlés
  6. Hamarosan kiderül!Köszönöm!

    VálaszTörlés
  7. Gratulálok a fotóidhoz .Mi lett volna ha minden sikerül!!!!

    VálaszTörlés