2013. november 16., szombat

ISMÉT HARKÁLY

Mostanában az itató jobban vonz engem,mint a madarakat!Habár másfelé is lenne dolgom,ma megint az itatós lesben találtam magam.Szép az idő,gondoltam,ilyenkor szoktak a madarak cserben hagyni.Elég sokat vártam az első madárra,ami-micsoda meglepetés-a karvaly.Először csak távolabbról nézelődött,de valószínűleg csak azért,hogy aztán túl közel jöjjön!Portréztam jobbról,balról,talán már unalmas is!


 Mikor fürdéshez készülődött,objektívet cseréltem.

 A karvaly után több mint egy óra telt el üresen,míg elkezdtek szállingózni a feketerigók.Kettesével,hármasával jöttek,ittak,fürödtek,néha civakodtak.


 Az erdei pintyek mindig sokat tétováznak,mire megérik bennük az elhatározás,inni kéne!Ezúttal is így történt!
 Rég nem látott vörösbegy érkezik....

 Majd egy hím nagy fakopáncs fürdik meg.
 Aztán jellegzetes szárnysuhogás,fekete harkály landol a fatörzsön!Itt még ura vagyok a helyzetnek!
 Leszáll a vízre,és itt kezdődik bénázásom netovábbja!Először is nem fér a madár a képbe!(hú,de kéne már egy kis tele)Lekapom a gépet az állványról,kapkodok,stabi bekapcsol,hátradőlök,nyertem vagy hetven centit,határeset,ha nem mozog,belefér!Nyomom a gombot,aztán egyszer csak nincs több expo!Tele a kártya....Kotorászok a táskában a másik után,a harkály csak fürdik,új kártya be,harkály el!Visszanézem a képeket,sírni tudnék!Bemozdult,életlen,kilóg a csőre,hiányzik a lába....

 Egy fehér tollas feketerigó próbál vigasztalni,szép fehér bajsza van...
Aztán megint a szárnysuhogás,és a harkály ismét a fatörzsön van.


Tollászkodik...


...hátulról...
...elölről.
Nyújtózkodik...
...majd leszáll!Közelebb sasszézik az üveghez,majd égnek emelt csőrrel,motyogva,jobbra-balra billegve tetszeleg magának.

Mikor kicsit távolodik,portréval próbálkozom,ami nem egyszerű feladat,folyton mozog,meg közel is van,a fény is kevés,de nagy nehezen összejön.Hogy hány expoból,azt hagyjuk!
Mikor a harkály elmegy,én sem maradok!Ennél többet ma már nem kaphatok!

6 megjegyzés:

  1. Hát ez már nem fokozható! Ilyen közeli portrét erről a félénk madárról még nem láttam. Fantasztikus, minden elismerésem a tiéd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!Azért kicsit még csiszolnék rajta,nem lenne rossz,ha egy pár perces fürdőzésből egynél több kép sikerülne!

      Törlés