2014. február 8., szombat

TÚL KÖZEL

"Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel."
Robert Capa valószínűleg sosem fotózott itatós lesből, fix optikával madarakat. Különben azt mondta volna: Ha nem elég jók a képeid, megint túl közel jött a karvaly.
Ma egy kis ideig úgy tűnt kitisztul az idő! Összekaptam magam, irány az itató! Innom kellett volna még egy kávét, akkor biztos itthon maradok, ugyanis a csalóka tisztulásnak nyoma sem volt, mire az utcasarokra értem.
Kiérve, első meglepetés, nem tudom kinyitni az ajtót, ugyanis valami jószág lyukat ásott oldalt, a földet az ajtóba lapátolta! Nem tudom, ki lehet a kb.15 cm átmérőjű alagút készítője, mindenesetre lelkiismeret furdalás nélkül vissza pakoltam a földet oda, ahová való, majd benyitottam.
Meglepetés 2. Az eddig rovar és rágcsáló biztosnak tudott lesbe behatolt ismeretlen rágcsáló(k) ledarálta(k) a kint tárolt madár eleséget.
Több meglepetés már nem ért, ugyanis néhány kósza cinegén kívül csak a karvaly jött. Bátran kijelenthetem, hogy a karvalyok a legbiztosabb, és leggyakoribb vendégei az itatónak.
Most is leszállt, majd a jégen besétált középre. Ivott egy keveset, illetve próbált inni, abból a kevéske vízből, ami a jeget borította. Elég tanácstalannak tűnt, meg sem próbált fürdeni, pedig azt sosem mulasztja el! Topogott egy helyben, majd lassan az üveg felé közeledett. Jött egészen addig, míg belül nem ért a közelponton!
Sajnos a süviknek, csízeknek nyomát sem láttam, hangjukat sem hallottam! Hogy hol lehetnek, nem tudom. Viszont hallottam énekelni az énekes rigót. Jöhetne már a tavasz, mert ez a tél nem tél.




5 megjegyzés:

  1. Azért az a zöld hátteres nagyon jó ám! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!Azért nekem is tetszik! :)

    VálaszTörlés
  3. "Robert Capa valószínűleg sosem fotózott itatós lesből,fix optikával madarakat."

    na ezen megfeküdtem...

    VálaszTörlés
  4. :)))) Legalábbis nem ettől lett világhírű!

    VálaszTörlés
  5. Na, látod, nem csak a portrék jók! Nekem nagyon tetszik!

    VálaszTörlés