2011. augusztus 2., kedd

ELLENFÉNYBEN

A tegnapi jólsikerült akció után ma is kilátogattam a patak mellé. Öcsém is velem tartott,tegnap nem tudott  jönni.Kell ott lenni legalább még egy jó baknak!Ma is találkoztam az egerészölyv-őrszemekkel,a tegnapi gémekhez egy vörös gém is csapódott,de amit igazán sajnálok,hogy nem sikerült lekapnom,az egy kis kócsag volt!Az időjárás és a szél megegyezik a tegnapival.Egyenlőre csak a szereplők hiányoznak,de kicsit korán van,még hat sincs.Egy kócsag árválkodik a tarlón.Megfújom a sípot,és várunk.Tíz percig semmi,majd feltűnik egy róka.Önfeledten egerészik,de egy kis hajlatban van,így leginkább csak ugrás közben látjuk.Túl messze van,és esze ágában sincs a terített asztalt otthagyni,bárhogy cincogok!Vagy tíz percig várunk,merre mozdul a koma,közben sípolok,de őz sem mutatkozik,így hát elindulunk,hogy a csepőtést megkerülve közelebb kerüljünk.Minden simán megy,ám ahogy kiérünk a sarokra, a várt róka helyett egy sutát pillantok meg.Gyorsan fedezékbe,mert már ott a bak is.A legjobb távolságra,csak sajna ellenfényben.Unottan csipegetnek,rászólok a bakra,erre felüti a fejét,de semmi egyéb.Vagy öt percig fotóztatja magát,míg lassan átsétál előttünk,majd a túloldali gazosba vált.Mielőtt meglép,még megfújom a sípot,de nem reagál.Sutája még öt percet kitart,aztán ő is eltűnik.Csendben visszavonulunk előző helyünkre,hátha valami történik ott is.Mindjárt ki is szúrunk egy bakot,a tegnapit,már kint legelészik.Rásípolok,de őt idén már nem verjük át!Inkább távolodik!Nem is erőltetjük tovább,csendben kereket oldunk!



2 megjegyzés:

  1. Szerintem ezeknek az ellenfényes képeknek is megvan a varázsa, szépen körberajzolja a fény az állatokat. Az ölyvet is jól elkaptad.

    VálaszTörlés
  2. Igen,nekem is bejönnek az "élfények"!Az ölyv szinte a lábam előtt kelt a gazból,sejtelmem sincs mit csináltak,ugyanis ketten voltak!

    VálaszTörlés