2012. szeptember 7., péntek

ÚJABB VENDÉG

Ma délelőtt ismét a kismadaras lesbe ültem, kihasználva a napsütéses időt, na meg a múltkori találkozás a nyuszttal,sem hagyott nyugodni.Persze tudom,hogy nem minden papsajt,de az őszi madárvonulás is kínál némi lehetőséget,hogy beugorjon egy-egy ritkán előforduló,netán új madárfaj!Számos ok,hogy ne maradjak otthon.Sajnos a forgatókönyvet azonban nem én írom,nem rajtam múlik,mi kerül a memóriakártyára.Ezúttal is csak a szokásos módon,megszokott szereplőkkel telt az előadás.Ilyenkor megpróbálom a képeket úgy válogatni,hogy kicsit más legyen a post,az előző bejegyzéshez képest,nehogy unalomba fulladjon a dolog.Szóval a mai fotózás is hasonlóan telt,mint az eddigiek.....csak máshogy végződött!
Első vendégem a karvaly-mama volt,aki miután szélnek eresztette fiait,magával is törődhet!Pár kortyot ivott,de leginkább hol itt,hol ott ücsörgött.A vízre járó szajkókra ügyet sem vetett.Ők folyamatosan jelen vannak itt.Két sikló is előkerült,és a zöld gyík.Rég nem látott meggyvágó érkezik,nem értem miért ott iszik,ahol a legnehezebb.
Közel négy órája gubbasztok a lesben,már a hazamenetelt fontolgatom,mikor két szajkó ijedten távozik a víztől.Egyszer csak balról vörös foltot látok a bokrok közt,majd egy őzbak lép ki,egyenest a víznek tart.Hosszan iszik,a legkisebb gyanakvás nélkül,majd lassan elballag.
Én meg elfelejtettem objektívet cserélni!

















10 megjegyzés:

  1. Én is valami meglepetés-vendégre várok. Nálam még több fajnak van esélye erre, mint nálad, mert te már lassan mindent lefotóztál. Mi lesz legközelebb? Róka? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a rókát nálunk szinte kiirtották!De sosem lehet tudni!Egy biztos,minden alkalom,új remény.Novemberben már ott lesznek az itatódon a süvöltők!

      Törlés
  2. Szia Gábor! Ismét jó kis sorozat... Gratulálok!!

    VálaszTörlés
  3. Figyi! az ,hogy nekem soha nem jon be semmi a kismadaras lesen az egy dolog! DE... ha a kovetkezo egy kapitalis 24-es gimbika vagy egy 200 fontos elefantbika lesz abbahagyom a blogod olvasasat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))))A bak is csak darabokban fért bele a 300-ba!Ilyen vadakra nincs esély(sajnos)!

      Törlés
  4. Mákos nudli vagy!!! Mind a két itatós , szuper nap volt.
    Még jó , hogy tudsz fotózni:) Tibi

    VálaszTörlés