2013. november 2., szombat

KARVALYOK ÉS SÜVÖLTŐK

Az év bármely szakában szívesen leskelődöm az itatónál,azonban ilyenkor,November elején mindig izgatottan várom az első találkozást a süvöltőkkel!Már több,mint egy hete itt vannak,de találkoznunk még nem sikerült!
Mára nem terveztem semmit,a várható időjárás semmi jóval nem kecsegtetett,kilenc körül azonban tisztulni látszott az idő.Kaptam a cókmókot és befészkeltem magam a lesbe.Nem kellett soká várnom,meg is hallottam hamar a süviket!Az első vendég mégis egy karvaly volt.Elücsörgött egy darabig,majd mikor elunta a dolgot,távozott.

 Nem sokkal utána megjött az első süvi.Igaz,hogy tojó,meg közel ült,fénnyel sem álltam túl jól,de itt volt!Aztán,úgy negyedóránként meglátogattak,hímek-tojók,ketten hárman.Csak lenne egy kicsit több fény!





A süvöltők között újabb karvaly érkezett,ezúttal egy hím!Nagyon rég volt szerencsém hozzá!Nem sokat teketóriázott,egyből fürdeni kezdett!Közben folyamatosan az üveg felé közelített,rendesen összefröcskölve azt,és egyre szűkítve a képkivágást.

 Miután a karvaly úr itt hagyott,még jobban beborult.Érkezett még néhány piros kabátos,de a maszatos üveg,és a kevés fény visszavonulásra késztetett!Nem indul rosszul,de egy kis fény azért még elkelne!




6 megjegyzés: