2011. augusztus 19., péntek

SZAJKÓBANDA

Már a múltkori látogatáskor feltűnt,hogy mostanában egy négytagú szajkócsapat dorbézol az itatónál.Ma sem volt másként,folyamatos nyüzsgésükkel uralták a terepet,a többi madár csak elvétve jutott a vízhez.Rég nem látott  mókusunk is tiszteletét tette ,valamint egy fekete  harkály,aki a vízhez  nem jött le ugyan,de egy fatörzsön sikerült lekapni,úgy-ahogy!Megjelent az  ismerős karvaly,aki ezúttal urát is elhozta.Ez aztán a szajkókat igazán felháborította,és majdnem egy órán át egrecíroztatták őket.Mihelyt egyik ragadozó leült,ketten melléültek,egy pillanatra sem hagyták békén.A karvaly üldözőbe vette valamelyiket,odavágott,akkor szétrebbentek,aztán leült megint és minden kezdődött elölről!
















6 megjegyzés:

  1. De jó képek! Nagyszerű az itatód, változatos a vendégkör! Grat!

    VálaszTörlés
  2. Köszi!Azért így öt hónap után már megszokták a madarak,valóban változatos,tegnap Józsi cimborám darázsölyvet lőtt az itatón,gondolhatod,a fene megesz!

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok, jó képek, jól működik az itatód.
    Remélem a darázsölyvet is láthatjuk itt hamarosan :)

    VálaszTörlés
  4. Hát,azt én is szeretném,de sajna egyre kevesebb az időm,ahogy vészesen rövidülnek a nappalok!Ma is "szaunáztam" egy kicsit,de öt után már kevés a fény!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűek a karvalyok, a szajkók is jók így elázva :) Tényleg jól működik ez az itató, sokan látogatják.

    VálaszTörlés
  6. Igen,a kánikula most majdnem mindenkit idecsalt!Ezen az itatón,ami a kezdetek óta többször átalakult,32 madárfajt,3 hüllőfajt és 4 emlőst láttunk-fotóztunk!

    VálaszTörlés