2012. augusztus 10., péntek

ÜZEKEDÉS?

Csak így,kérdőjellel,mert amit az elmúlt napokban tapasztaltam,az kissé elbizonytalanít!Több alkalommal jártam az őzek után,de egyszer sem volt szerencsém,sosem tapasztaltam nyomát komoly násznak!Ma hajnalban indultam a szokott területre.Az első réten rögtön látok is egy őzet,de a szürkület és a távolság miatt nem látom bak-e,vagy suta.Takarásba húzódva sípolok,el is indul-egy suta!Csendben várok,kicsit távolabb felkel a bak is.Kissé tétováznak,majd beváltanak a kukoricába.Két lucernatáblával arrébb,kergetőző őzeket látok.Futás a takarásban,mire odaérek,már az erdősávban vannak,de nem sokáig.Rájuk cserkelek,de csak a suta hajlandó megmutatni magát,a bak fotózhatatlan helyen marad.Távolabb magányos öregfiú,a síp hangja nem zökkenti ki nyugodt,fejlógatós reggeli sétájából.Visszafelé látok egy sutát ikrekkel,majd egy bak jön felém,az erdősáv szélén,a lucernában.Nagyon tartja az irányt,sípolnom sem kell,egészen rám jön.Aztán valami mégis gyanús lehetett,mert miután kicsit tanácstalankodott,kitér,és elballag a lucernába!





6 megjegyzés:

  1. Nagyon jok a kepek! Barcsak ott lehetnek...

    VálaszTörlés
  2. Köszi!Meg kellett dolgozni értük!

    VálaszTörlés
  3. Ha üzekedés nem is volt, nagyszerű képeket készítettél. Azt feltételezem, hogy a 10-e óta eltelt időben már tetten érted őket és egy újabb bejegyzésben már nászra utaló képeket is láthatunk. :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm,a belém vetett bizalmat is,de sajnos nem sok időm volt az őzekre,nem sikerült!Valószínűleg idén már nem is fog,de sosem adom fel!

    VálaszTörlés
  5. Szia.Megkérdezhetem,hogy mien objektivvel dolgozol?
    Üdv Norbi

    VálaszTörlés
  6. Canon EF 300 f4 L IS USM!De szerintem már kérdezted!:)üdv

    VálaszTörlés