2013. június 22., szombat

VIRÁGZOTT A TISZA

Szeretem,mikor ilyen jól összejönnek a dolgok!Már régen le volt beszélve erre a hétvégére a nagy családi-rokoni összeröffenés Mindszentre,a Tisza partjára.A tapasztalat szerint,általában Június 10-20 között lezajlik a rajzás,azonban idén kicsit eltolódott,szerencsénkre.Még sosem volt szerencsém látni,ezt az évente ismétlődő látványosságot,most tulajdonképpen a véletlen juttatott hozzá.
Mivel a társaságból sokunk nem látott még tiszavirágzást,így többen indultunk a folyóra.
Hat óra körül értünk a partra,ekkor már néhány kérész látható volt a víz felett,azonban láthatóak voltak a hatalmas szürke felhők,és érezhető volt a feltámadó szél!Na,már csak ez hiányzott!
Azért szerencsére az eső megkímélt minket,de a kérészek leginkább a túlpart közelében szálltak.Persze jutott belőle nekünk is néhány.A csúszós parton eléggé szűkre szabottak voltak a lehetőségeink,de azért próbáltuk kihozni a helyzetből a legtöbbet.Elég volt a repülő kérész elé kezet nyújtani,máris leszállt,kibújt a bőréből,aztán indult tovább,teljesíteni rövid földi pályafutásának küldetését.
Az előadás végén viszonylag kevés elpusztult rovart láttunk a vízen,ebből is látszik,hogy volt már nagyobb muri is,de így is nagyon élveztem!
A végén még fürödtem is kicsit,csak a jobb perspektíva kedvéért!Jövőre,biztosan újra próbálkozom!














4 megjegyzés: